Salată din păstăi galbene de fasole cu maioneză și usturoi

Pentru că piețele abundă de păstăi de fasole de toate tipurile, să profităm de gustul lor și să preparăm o delicioasă Salată din păstăi galbene de fasole cu maioneză și usturoi, gustoasă și răcoroasă ce își poate face loc la orice masă!

Ingrediente pentru Salată din păstăi galbene de fasole cu maioneză și usturoi

Loading...

1 kg păstăi galbene de fasole

2 linguri maioneză clasică

1 căpățână usturoi

1 linguriță ulei

apă

sare

piper

mărar verde

Mod de preparare Salată din păstăi galbene de fasole cu maioneză și usturoi

Păstăile de fasole curățate de capete și spălate, se fierb în apă cu sare până se pătrund ușor.
Nu se lasă să fiarbă până se inmoaie de tot, trebuie să rămână ușor crocante.

Se scurg și se lasă la răcit, după care se toacă mai mărunt și se amestecă cu câteva fire de mărar tocate, apoi cu usturoiul pisat și frecat ca la mujdei cu puțin ulei.

La final se adaugă maioneza și se potrivește gustul cu sare și piper.

Salata din păstăi galbene de fasole cu maioneză și usturoi se servește rece, de la frigider, cu pâine prăjită, dar este bună și alături de orice friptură.

Loading...