Salata de vinete “Limba soacrei” este foarte gustoasa, aromata si picanta, se prepara foarte simplu si este perfecta pentru zilele reci ale iernii

Aceasta salata va infrumuseta orice masa de sarbatoare si va diversifica meniul zilnic. Serviti-o cu bucatele din carne, cu cartofi sau ca gustare intre mese.

Ingrediente: 4 kg de vinete, 10 rosii, 10 ardei grasi, 5 capatane de usturoi, 3-5 ardei iuti, 1 pahar de zahar, 2 linguri de sare, 1 pahar de ulei, 150 ml de otet de 9%

Loading...

Mod de preparare: Spalati vinetele si taiati-le tulpina. Taiati vinetele rondele. Puneti vinetele intr-un bol si condimentati-le cu sare neiodata. Amestecati si lasati-le sa stea timp de 30 de minute. Apoi spalati-le in apa, ca sa inlaturati gustul amar.

Spalati ardeii grasi si iuti si curatati-i de seminte. Curatati usturoiul.

Spalati rosiile si opariti-le timp de un minut cu apa clocotita. Scurgeti apa, turnati deasupra apa rece si tineti-le timp de 2-3 minute, decojiti rosiile. Dati prin masina de tocat rosiile, ardeii grasi, ardeii iuti si usturoiul. Adaugati zaharul, sarea, uleiul si otetul.

Puneti vinetele intr-o cratita mare de 8-10 l, turnati deasupra marinada si inabusiti-le timp de 30 de minute. Spalati bine borcanele si sterilizati capacele si borcanele.

Puneti salata in borcanele sterilizate si capsati-le cu capace. Salata de vinete “Limba soacrei” este gata.

Loading...