Roșiile curăță venele, dizolvă trombii și detoxifică pancreasul

Vestile sunt bune pentru cei care au risc de ateroscleroza sau care încearca sa o evite: rosiile sunt o foarte buna sursa de potasiu si o buna sursa de vitamina B3 (niacina),

vitamina B6 (pirodoxina), si vitamina B9 (acid folic). Niacina a fost utilizat de ani de zile ca o modalitate sigura pentru a reduce nivelurile ridicate de colesterol.

Loading...

Dieta bogata in potasiu s-au dovedit de mare folos pentru a reduce presiunea sângelui si riscul de boli cardiovasculare.

Vitamina B6 si acidul folic sunt atât de necesare organismului pentru a converti periculoasele homocisteine in molecule benigne.

Beneficii

Nivelurile ridicate de homocisteine (care pot dauna direct peretilor vaselor de sânge) sunt asociate cu un risc crescut de atac de cord si accidentul vascular cerebral.

Toate aceste elemente nutritive lucreaza împreuna pentru a face din rosii o adevarata inima a alimentelor sanatoase.

Într-o cana de rosii veti obtine 11,4% din doza zilnica de potasiu, 5,6% din doza zilnica de niacina, 7,0% din doza zilnica pentru B6 si 6,8% din doza zilnica de acid folic.

Studii

Un alt studiu, de data aceasta derulat in Europa, sugereaza de asemenea ca prin consumul de rosii putem gasi un delicios mod de a ne proteja sistemul cardiovascular.

Acest studiu, publicat în European Journal of Nutrition, a raportat ca atunci când un grup de 12 femei sanatoase au mancat destule rosii cat sa-si furnizeze 8 mg de licopen zilnic pentru o perioada de trei saptamâni,

colesterol lor rau LDL (initiale de la Low-Density Lipoprotein) a fost mult mai putin sensibil la oxidare-primul pas in formarea placii aterosclerotice si un important factor de risc pentru boli cardiovasculare.

Sucul de rosii poate reduce tendinta spre coagularea sângelui, sugereaza cercetatorii in Journal of American Medical Association.

În acest studiu, 20 de persoane cu diabet zaharat de tip 2 au luat zilnic 250 ml (circa 8 oz) suc de rosii sau rosii – iar alti 20 au luat placebo cu gust de tomate.

Subiectii nu aveau nici un istoric privind probleme de coagulare si nu au luat medicamente care ar afecta capacitatea de coagulare a sângelui.

Dupa numai 3 saptamâni, agregarea plachetara (strangerea împreuna de celule sanguine) a fost redusa semnificativ în rândul celor care au baut suc de rosii real, în timp ce asupra acelora care au primit placebo nu s-aprodus deloc acest efect.

Loading...