Plăcinte cu brânză – iubitele plăcinte moldovenești, împăturite și umplute cu branză dulce

Plăcinte cu brânză – iubitele plăcinte moldovenești, împăturite și umplute cu branză dulce – Pentru a le pregăti, veți avea nevoie de următoarele ingrediente…

Ingredientele prezentate sunt pentru aproximativ 17-18 bucăți

Loading...

Ingrediente pentru aluat:

un kilogram făină

150 ml ulei

50 grame drojdie proaspata

450 ml lapte

2 ouă

un praf sare

5 linguri zahăr

coaja de la o lămâie

o fiolă esentă de vanilie

Ingrediente pentru umplutură:

600 grame brânză dulce de vacă

2 ouă

200 grame zahăr

o fiolă esenţă rom

150 g stafide (opţional)

Cum se prepară?

Prepararea umpluturii

Intr-un bol se mixează ouăle cu zahărul până devin cremoase şi se topeşte tot zahărul. Se adaugă in compozitie stafidele, esenţa de rom şi brânza rasă , apoi se amestecă bine toate ingredientele.

Prepararea aluatului

Drojdia se dizolvă cu putin lapte călduţ, o lingură de zahăr şi două linguri de făină , apoi se amestecă bine pană se formează o maia fără cocoloaşe şi se lasă la loc călduţ aproximativ 15 minute. Într-un bol adanc se cerne făina, se face in mijloc o gropită si se adaugă sarea , ouăle , uleiul şi maiaua de drojdie.

Compozitia se frământă pană se desprinde de pe maini si obtinem un aluat omogen si elastic, apoi se acoperă vasul cu un prosop de bucătărie si se lasă la crescut circa o oră. Din aluatul obtinut se formează bilute mici care se intinde in foi rotunde pe care le umplem cu branză, apoi se strang si se impăturesc colt peste colt si se asează intr-o tavă tapetată cu hartie de copt.

Se lasă plăcintele la crescut in tavă circa 15-20 minute, apoi se ung cu gălbenus de ou şi se dau la copt in cuptorul incins la 180 grade Celsius, pentru circa 30-35 de minute (in functie de cuptorul fiecăruia) până se rumenesc frumos la suprafată. Se pot servi calde sau reci la micul dejun.

Vă dorim poftă bună și spor la gătit!

Loading...