Nu am mai văzut pe nimeni să danseze o sârbă astfel. Priviţi cât de talentați sunt tinerii din imagine!

Ne bucurăm că tradițiile românești se păstrează în aceste colțuri ale țării.

Astfel de tineri ne fac cinste nouă, locuitorii acestor meleaguri aici cât și peste hotare.

Loading...

Nu mi-a fost dat să văd o sârbă dansată în acest fel. Modul în care se mișcă și viteza confirmă talentul cu care sunt înzestrați! Tot ei sunt dovada clară că nu avem nevoie de averi și bogății pentru a ne bucura de viață!

PERLE BAC

Estuarul este o palnie care se baga pe gura unui rau ca sa se largeasca.

Otilia era un bun psiholog, in sensul ca i-a citit gandurile lui Felix. O apreciez pentru ca si-a sacrificat iubirea, pentru a nu-i sta in calea carierei. si eu am facut la fel, cand am aflat ca iubitul meu vrea sa lucreze in Olanda.

Romanul “Rascoala” culmineaza la sfarsit cu un deznodamant tragic.

Ruxandra era foarte indragostita de muzician, ii voia banii, de fapt asta se intampla si pe vremea aia cu banii. Femeile voiau statut. Profa ne-a zis ca perioada asta interbelica a fost cea mai smechera dintre toate, femeile asteptau, iar barbatii munceau, dar dadeau dovada de barbatie.

Triunghiul cu toate laturile egale si toate unghiurile cu masura de 60 grade este echilibrat.

Noutatile autorului sunt sa ne impresioneze pe noi cititorii daca om mai fi sau ele pot sa accentueze sau sa aplaneze drama dintre cele doua personaje.

Agripina nu avea decat doi copii, pentru ca al treilea, Paunas, nu mai conteaza pentru ca tot il manca vulturii.

Scriitorul e stingherit in societate, se simte ca un frustrat sau poate este si de aceea vrea sa scrie, sa se scufunde in necazuri. Viata lui e chiar trista, nu poti judeca un asemenea sensibil.

Podul de la Drobeta Turnu-Severin, a fost construit de Apollodor din Damasc, al carui picior se mai vede si astazi.

Personajul lui Moromete este personajul central, chiar Tudor Calarasu participa la actiune, aveau 10 copii si o pisica pe Bisisica.

Personajele din “Neamul Soimarestilor” sunt reprezentative pentru secolul XVII pentru ca au trait epoca aceea.

Romanul Povestea lui Harap Alb a aparut in revista Literatorul in anul 1840 la Iasi chiar in Dacia literara a lui Kogalniceanu.

Scenele reprezentative din romanul Morometii sunt: Ca sa se mire prostii si s-au mirat atunci cand au vazut ca nu mai au arborele in curte si alta e cand le frige baietilor o bataie ca-n zona de nord a tarii.

L-a vazut Spanu si l-a convins pentru a-l face asistentul lui.

Harap Alb e prea tare ajunge pe un alt taram si o recupereaza pe fata lui Ros.

Sahara se afla asezata pe un nisip uscat, lipsa apei avand in zona o prezenta statornica.

Ion o violeaza pe Ana pe dupa soba in timp ce tatso sforaia. O lasa bortoasa si face un plod apoi asta inteligent din fire ii ia pamanturile, smecher baiat.

Dintre cele cinci scrisori trimise de Eminescu, prima este considerata a treia. In Scrisoarea a treia se desfasoara batalia de la Rovinari.

Loading...