Nu ai mâncat în viața ta așa bunătăți! Gogoși la cuptor, mai sănătoase și gustoase decât cele clasice….

Iată reţeta:

Ingrediente:

Loading...

350 g făină

180 ml lapte călduţ

10 g drojdie uscată

1 lingură unt nesărat

80 g zahăr

1 ou

1 vârf de linguriţă nucşoară

1/2 linguriţă sare

Pentru glazură (opţional):

zahăr pudra vanilat

glazură de ciocolată

Mod de preparare:

1. Pune o treime din laptele călduţ într-un castron mare.Se sfărâma drojdia înăuntru şi lasă să stea 5 minute. Într-un bol mic, combină restul de lapte cu zahărul şi unt. Adaugă în bolul mare, amestecă. Adaugă şi oul, amestecă până la omogenizare.

2. Adaugă treptat făină, nucşoară şi sarea şi amestecă până la omogenizare. Dacă aluatul format e lipicios, mai adaugă făină până când nu mai e.

3. Frământă aluatul pe o suprafaţă pudrată cu făină, timp de 5 minute/până când aluatul e maleabil, elastic. Formează o “bilă” mare din el, pe care pune-o într-un vas uşor uns cu ulei (că să nu se lipească de el), acoperă cu folie alimentară şi lasă-l la crescut, până se dublează.

4. Întinde aluatul cu un sucitor, nu îl lasă foarte gros deoarece în cuptor îşi va dublă/triplă mărimea.

5. Cu un pahar normal decupează gogoşile. Dacă vrei să faci din acelea cu gaură, e simplu: cu un păhărel de ţuică sau cu un capac de ruj/dop de sticlă decupezi şi centrul gogoşii.

6. Preincalzeste cuptorul la temperatura mare. Pune o hârtie pergament pe o tavă, pune gogoşile pe ea. Acoperă cu un prosop curat şi lasă aşa 45 de minute.

7. Da gogoşile la cuptor 7-10 minute (să verifici să nu se ardă). Scoate-le, lasă-le la răcit 5 minute şi apoi acoperă-le în glazură de ciocolată sau, mai simplu, presară zahăr pudradeasupra.

Loading...