Medicamentul natural cu performanțe greu de egalat

Pentru oamenii din lumea medicală, acest preparat nu are concurență. Tratează ficatul și plămânii și accelerează metabolismul. Este vorba despre căppceala, adică un capac de la fagure cu care albinele închid mierea din stup, ca să nu i se piardă calitățile terapeutice.

La început în miere se găsește foarte multă apă. Iar albinele se ocupă să scadă din exces și mută dintr-o celulă în alta iar apa dispare.

Loading...

Acum urmează alt pas, cel în care albinele caută să păstreze mierea cât mai intactă. Așa că acestea sigilează fiecare fagure pe rând, și folosesc un fel de capace care sunt făcute din mai multe straturi de propolis și din ceară.

Astfel, ceara nu permite aerului să pătrundă sau a altor insecte în stup. Pe de altă parte, propolisul sterilizează mierea.

Atunci când un fagure este căpăcit până la aproape de jumătate, apicultorul știe că trebuie să strângă mierea. Capacele se dau la o parte cu ajutorul unui cuțit. De aici a apărut și denumirea de căpăceală.

Capăceala conține mai multe elemente benefice: miere, enzime și antibiotice naturale. Toate aceste substanțe au un rol antibiotic și conservant.

De asemenea, datorită tuturor acestor substanțe, căpăceala stabilizează metabolismul organismului și în acest fel vindecă de anumite afecțiuni. Este o sursă care nu are preț. O poți consuma amestecând-o, până când se topește ceara în gură.

Acest amestec este o soluție și pentru probleme cu dinții, cum ar paradontoza sau stomatita. Tratează bolile care au legătură cu respirația cum ar fi laringita sau astmul. De asemenea are grijă și de ficat și în general datoită lui întregul organism are doar de câștigat.

Acest produs minunat poate să lubrifieze și vasele de sânge. Așa că persoanele care au probleme cu circulația sangvină au un ajutor de nădejde datorită căpăcelii.

Datorită calităților ADN-ului albinelor pecialiștii spun că există două tipuri de căpăceală. Cea uscată cu foarte puțină miere, și are și particule de aer, și cea umedă, cu mai multă miere.

Cei care se gândesc să urmeze un tratament pe bază de căpăceală trebuie să se intereseze cu exactitate de unde anume vine produsul. Pentru că pot să întâlnească și apicultori care pur și simplu zdrovec fagurii și afirmă că aceștia sunt de fapt căpăceală.

Dar diferența este că utilitatea căpăcelii pentru organism este mult mai mare față de cea a fagurilor. Trebuie doar să te informezi cât mai bine despre beneficiile pe care ni le pune la dispoziție căpăceala ca să ai sănătatea cât mai bună.

Loading...