Lege nouă care vizează BĂTRÂNII! Aduce schimbări pentru persoanele care au în îngrijirea lor, cel puțin un bătrân

Lege nouă care aduce schimbări pentru persoanele care au în îngrijirea lor, cel puțin un bătrân.

Aceștia vor beneficia de pe urma schimbării legii și vor primi un ajutor material.

Loading...

Ce înseamnă, de fapt, acest lucru?

Deci dacă sunteți ruda unei persoane în vârstă și aveți grijă de această persoană în mod regulat, vă puteți angaja în calitate de asistent social, iar pentru o normă redusă de ore lucrate, veți primi un salariu care revine unei norme întregi!

În cazul în care aveți în familie o persoană bătrână care este dependentă de ajutorul cuiva și care nu-și poate continua viața fără altă persoană, iar dumneavoastră sunteți cel care o îngrijește, de acum în colo veți primi un adaos din bugetul statului!

Salariul dumneavoastră va fi calculat conform Legii-cadru nr. 284/2010, care presupune salarizarea asistenților sociali plătiți din bugetul public, având în vedere toate modificările legii!

Deasemenea, în cazul calculării normei întregi de care veți putea beneficia, se va lua în vedere și experiența de muncă acumulată pe parcursul anilor, care este echivalentă cu numărul de ani în care ați acordat îngrijire la domiciliu.

Legea nr. 17/2000 care privește persoanele ce oferă ajutor unor bătrâni aflați în dificultate și dependență permanentă, va facilita o adăugare la salariu pentru persoanele vizate.

În România se respiră cel mai pur aer de pe planetă. 6 locuri spectaculoase cu efect terapeutic pe care trebuie să le vizitezi!

Deşi pare greu de crezut, în România se respiră mai bine decât în Elveţia! Ce-i drept, doar în anumite zone ale ţării, pe care le poţi transforma în destinaţii inedite pentru vacanţele tale.

Sunt locurile mioritice unde poţi face o „cură” zdravănă de aer proaspăt, dincolo de betoanele şi noxele citadine, noteaza one.ro

Vrei să scapi de poluarea din oraşul tău? Să fugi departe de betoanele încinse de caniculă şi de zgomotul infernal al claxoanelor? Ce zici de o escapadă în locurile cu cel mai curat aer din România?

Iată care sunt zonele liniştite, cu privelişti încântătoare, unde te poţi relaxa şi unde poţi respira aer proaspăt, potrivit one.ro:

1. Poiana Mărului se află la 150 de kilometri de Timişoara şi este unul dintre cele mai frumoase obiective turistice din Banat;

2. Salina Slănic se află la aproximativ 100 de kilometri de Bucureşti;

3. Cluj-Napoca. Oraşul din inima Transilvaniei a fost desemnat locul unde se respiră cel mai curat aer din Europa, potrivit unui clasament întocmit de Asociaţia Respire;

4. Botoşani. Potrivit normelor impuse de Uniunea Europeană, Botoşaniul este singurul oraş din ţară care îndeplineşte regulile privind suprafaţa optimă de spaţiu verde;

5. Băile Tuşnad. Staţiunea din judeţul Harghita află la 650 de metri altitudine şi este cel mai mic oraş din ţară;

6. Breaza. Încă din anul 1928 oraşul din din judeţul Prahova este staţiune balneo-climaterică, iar aici poţi respira aer curat datorită ozonului şi ionilor negativi, cu efect terapeutic.

Loading...