Fabulos – o japoneză a înnebunit tot globul cu această prăjitură din 3 ingrediente simple. Vezi aici rețeta

Cheesecake japonez din numai 3 ingrediente: deşert uşor, rapid şi extrem de gustos, care a devenit tot mai popular în ultima vreme. Încearcă-l şi vei vedea de ce!

INGREDIENTE

Loading...

– 3 ouă

– 120 g ciocolată albă

– 120 g crema de brânză nesărată

PREPARARE

Separaţi albuşurile de gălbenuşuri. Puneţi albuşurile la frigider şi preincalziti cuptorul la 170 grade Celsius.

Topiţi ciocolată albă la bain marie, amestecând continuu cu ajutorul unei spatule.

Puneţi înăuntru crema de brânză nesărată, amestecând uşor până se omogenizează. Daţi deoparte. Adagati gălbenuşurile, amestecaţi.

Scoateţi din frigider albuşurile. Cu ajutorul unui mixer, le bateţi până obţineţi o spumă tare.

Puneţi o treime din albuşuri peste crema de rânză. Amestecaţi. Apoi, pe rând, celelalte două treimi, amestecând treptat pânăla omogenizare.

Pregătiţi un vas termorezistent, puneţi hârtie pergament pe care o ungeti cu ulei. Turnaţi mixtură.

Luaţi vasul, ridicaţi-l uşor şi “loviţi-l” de masă de câteva ori, pentru a scoate bulele de aer.

Turnaţi nişte apă fierbinte în tavă cuptorului, puneţi în mijloc vasul vostru.

Daţi la cuptor astfel: 15 minute la 170 de grade, 15 minute la 160 de grade şi… închideţifocul, lăsând acolo vasul vostru pentru încă 15 minute.

Scoateţi şi puneţi la răcit. Pudraţi cu zahăr, dacă doriţi, sau presăraţi fulgi de migdale.

Iata Cheesecake-ul perfect, fără efort

Cheesecake-ul perfect, fara efort si talent la bucatarie! O reteta simpla pentru doamnele si domnisoarele care se respecta si nu stau toata ziua cu sortul la cingatoare!

Ingrediente:

3 oua

300 grame smantana (acra/fermentata)

9 linguri zahar

9 linguri ulei

225 grame faina

1/2 plic praf de copt

Pentru umplutura:

500 grame branza proaspata de vaca (branza dulce)

50 grame zahar

1 plic zahar vanilat

2 oua

70 grame stafide (inmuiate in apa calduta si apoi in putin rom)

coaja de la 1/2 lamaie

Cum se prepară?

Se bat bine ouale cu telul. Se adauga smantana si se mai bate pana se incorporeaza. Se adauga zaharul si uleiul si se bate pana zaharul nu se mai simte aproape deloc.

Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se amesteca energic pana se obtine un aluat omogen, care curge incet de pe tel. Se pune aluatul intr-o cana gradata (veti avea in jur de 600 ml aluat).

Se pune hartie de copt intr-o tava de 20 x 24 cm. Se toarna jumatate din aluat (cca 300 ml) in tava si se niveleaza. Se bate usor tava de masa, ca sa se aseze aluatul.

Se coace blatul la 190 grade Celsius, pentru 15 minute. Blatul nu trebuie sa fie rumen sau perfect facut, trebuie sa fie doar inchegat astfel incat sa sustina umplutura.

Cat se coace blatul, preparati umplutura: se freaca branza cu zaharul si coaja rasa de la 1/2 lamaie.

Se adauga ouale batute si se omogenizeaza. Se adauga stafidele scurse.

Se asaza umplutura peste blatul copt (fierbinte). Se toarna restul de aluat deasupra si se niveleaza.

Se mai coace prajitura, tot la 190 grade Celsius, timp de 35-40 minute (pana e usor rumena desupra).

Se lasa la racit complet, apoi se taie cuburi.

Loading...