Cum se prepara corect apa cu lamaie

Apa cu lamaie a devenit extrem de populara, tot mai multi oameni in zilele noastre consumand aceasta bautura imediat dupa trezire. Keri Glassman, un celebru nutritionisti din SUA, care are acest obicei zilnic, a declarat pentru ABC News Radio ca un singur pahar de apa cu lamaie inainte de micul dejun ne poate ajuta sa ramanem hidratati, in plus, ne poate imbunatati digestia si duce la reglarea apetitului hiperactiv. Mai mult decat atat, nutritionista si fondatoarea Food Coach NY, Dana James, a subliniat faptul ca apa cu lamaie “activeaza fluxul biliar, ajutand astfel bila in procesarea grasimilor si imbunatateste eliminarea toxinelor solubile din organism.”

De asemenea, se recomanda sa adaugam coaja rasa de lamaie in apa cu lamaie. “Coaja de lamaie contine limonin, substanta care da lamaii proprietatile detoxifiante”, spune James.

Loading...

Asa ca, data viitoare cand va preparati apa cu lamaie, incercati sa adaugati cel putin o jumatate de lingurita de coaja de lamaie in ea. In acest fel, va veti bucura de toate beneficiile curative ale acestei bauturi.

Lamaia este o sursa buna de vitamine si minerale esentiale pentru sanatate si buna functionare a organismului. Are calorii putine (29 cal/ 100 g), colesterol si grasimi saturate reduse. Ca majoritatea citricelor, este o sursa foarte bogata de vitamina C, care este un antioxidant uimitor.

De asemenea, mai contine si vitamina A, vitamina B6 si vitamina B1 (tiamina) in cantitati mai mici. Mineralele prezente in lamaie includ cupru, calciu si potasiu. Cuprul are proprietati antioxidante si anti-inflamatorii.

Calciul este bun pentru oase si dinti, in timp ce potasiul ajuta la mentinerea PH-ului si a nivelului de apa din corp. Aceasta gama larga de substante nutritive benefice, face ca apa cu lamaie sau alte bauturi cu lamaie sa fie atat de importante pentru sanatate.

Loading...