Cum se face amandina de casa delicioasa? Uite asa:

Pentru multi dintre doi, amandina este una dintre cele mai bune prajituri din lume. Plina de ciocolata, însiropata si foarte pufoasa, este varianta perfecta pentru cei care au pofta de ceva dulce.

Ingrediente:

Loading...

Pentru blat:

6 oua

200 gr zahar

30 ml apa

30 ml ulei

20 gr cacao

8 linguri faina

Pentru crema:

3 galbenusuri

150 gr zahar pudra

250 gr unt

3 linguri cacao

1 fiola esenta rom

Pentru sirop:

400 ml apa

150 gr zahar

2 plicuri cappuccino rom

1 fiola esenta rom

Pentru glazura:

ciocolata topita cu un pic de unt

frisca

Mod de preparare:

Blatul: se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se mixeaza pana se intaresc. Se adauga apa si galbenusurile frecate cu ulei. Se amesteca cu lingura de jos in sus. Treptat, se adauga faina amestecata cu cacao si se omogenizeaza. In tava unsa, tapetata cu faina si cu hartie de copt, se pune compozitia si se coace 30-35 minute. Dupa ce se raceste blatul se taie in doua.

Crema: untul topit se mixeaza bine 1-2 minute. Se adauga zaharul pudra si se mixeaza pana ce acesta se dizolva. Se adauga galbenusurile, cacao si esenta de rom. Se mixeaza pana se topeste zaharul, apoi se
intinde peste blat.

Sirop: se pun toate ingredientele (fara esenta rom) intr-o craticioara pe foc si de cand incep sa fiarba se mai lasa 5 minute, se iau de pe foc, se adauga esenta de rom si se lasa la racit.

Glazura: se topeste pe foc o ciocolata si o amestecam cu o lingura de unt. Se poate decora cu crema sau cu frisca.

Loading...