Castraveti marinati “Copilareste”, care ies crocanti de fiecare data. Aceasta reteta se transmite din generatie in generatie

INGREDIENTE (PENTRU UN BORCAN DE 3 LITRI):

2 linguri de sare; 5 linguri de zahar;

Loading...

1.5 lingurite de sare de lamaie;

castraveti;

frunze de coacaz,

umbrele de marar,

foi de dafin,

boabe de piper negru,

frunze de hrean;

usturoi.

MOD DE PREPARARE:

Puneti o frunza de hrean, 2 frunze de coacaz si o umbrela de marar pe fundul fiecarui borcan.

Apoi adaugati 2 catei curatati de usturoi, 2-3 boabe de piper negru si o foaie de dafin.

Asezati compact castravetii in borcane, dupa care acoperiti-i cu apa clocotita.

Lasati-i sa se opareasca timp de 10 minute. Apoi scurgeti apa din borcane.

Acoperiti castravetii cu apa fierbinte inca o data si lasati-i sa se opareasca timp de 10-15 minute.

Scurgeti apa racita intr-o cratita si folositi-o pentru prepararea marinadei, dizolvand sarea, zaharul si sarea de lamaie in ea.

Dati marinada in clocot si turnati-o peste castraveti.

Inchideti ermetic borcanele si inveliti-le intr-o patura calduroasa, care le va permite sa se raceasca lent.

Loading...