Cand nu este bine sa consumi catina

Fructele de catina sunt recunoscute ca fiind cele mai eficiente polivitamine naturale. Arma secreta a catinei este concentratia ridicata de vitamina A dar si betacaroten, un antioxidant puternic care contribuie in mod eficient la regenerarea tesuturilor prin crearea de celule noi.

Acest aliaj de substante vitale are rolul de a ajuta sistemul imunitar in mentinerea bolilor la distanta. Catina se poate consuma sub multe forme, fie stare pura, cu miere, in forma de pulbere, suc, ulei, vin, gem, ceai, tincura si altele. Aceasta este un imunostimulator excelent, cicatrizant, anti-inflamator, anticancerigen, astringent, antibiotic si afrodisiac.

Loading...

Preparatele care se bazeaza pe catina se recomanda in diferite afectiuni precum: afectiuni hepatice, oculare, raceli, viroze respiratorii, afectiuni gastro-duodenale, urticarii, eczeme, ulcer gastric, ateoscleroza, oboseala cronica si surmenaj.

Pe langa multiplele indicatii terapeutice, din nefericire exista si o parte negativa, care adesea nu este cunoscuta, astfel ca este neglijata. Precum orice medicament de sinteza, plantele medicinale pot avea si efecte secundare, contraindicatii sau pot provoca complicatii cand dozajul nu se respecta.

Atentie! Catina este contraindicata pentru persoanele care sufera de colecistita acuta, pancreatita sau diaree cronica. In cazul barbatilor, catina alba poate provoca prostatita adenomatoasa, iar la femei mastopatie datorita continutului de fitohormoni. De asemenea pot aparea si alergiile.

In cazul in care folositi plante medicinale pentru tratarea copiilor este nevoie de o atentie deosebita. Se recomanda consultarea doctorului pediatru si cunostinte profunde in fitoterapie.

Loading...