Ardei Umpluti Cu Varza! Reteta Ca La Bunica

Lista de ingrediente:

-apa

Loading...

-1 kilogram de ardei

– 2-3 foi de dafin

– piper boabe

-cimbru si marar uscate

-2 radacini hrean

-2 kilograme de varza

-sare neiodata pentru muraturi

Cum se prepara:

Incepem sa pregatim varza, o spalam , o taiem fideluta si o presaram cu sare pentru conserva, cimbru si seminte de marar. Frecam bine si lasam 30 de minute. Varza trebuie sarata ca pentru salata.

In timpul cat asteptam sa absoarba varza cele 3 condimente, spalam ardeii si ii curatam de samburi, curatam si spalam bine interiorul si ii lasam cu gura in jos pentru a se scurge.

Dupa jumatate de ora, incepem sa indesam varza in ardei, ii asezam cu gura in sus si punem intr-un borcan bine spalat.

Aduagm printre ardei bucati de hrean, piper boabe si foi de dafin.

Pregatim o oala cu 3 litri de apa in care adugam si 40 de grame de sare pe litru de apa. Lasam sa fiarba iar apoi lasam sa se raceasca.

Dupa ce s-a racit, turnam saramura peste ardei, legam borcanul si bagam in camara.

Va uram pofta buna!

Ciorba De Pui A La Grec, Gustoasa De Te Lingi Pe Degete. Reteta Aici…

Lista de ingrediente:

-1 lamaie

-500 grame carne de pui

-1 cana smantana

-2 linguri orez

-1 ou

-zarzavat de supa

-sare

-1 litru de apa rece

Cum se prepara:

Pregatim carnea, o spalam si o taiem in bucati iar apoi o pune, la fiert intr-un litru de apa rece.

O lasam pana cand incepe sa fiarba, o acoperim si asteptam pana in momentul in care, carnea se inmoaie bine.

Dupa asta adaugam zarzavatul curatat si spalat apoi lasam sa fiarba.

Dupa ce zarzavatul a fiert il scoatem intr-un castron pentru a-l folosi ca si garnitura la un fel de mancare.

Intr-o cratita separata fierbem orezul pe care il adaugam in ciorba, acrim cu putina zeama de lamaie, lasam sa dea in clocot si potrivim gustul cu sare.

La final adaugam smantana in ciorba si o putem servi.

Va uram pofta buna!

Loading...