Acest bucătar este convins că majoritatea gospodinelor taie ceapa greşit, arătând o metodă care demonstrează că are dreptate

VIDEO MAI JOS…

Pentru orice gospodină nu numai curăţenia din casă reprezintă o sarcină importantă, ci şi prepararea unei mâncări gustoase. Atunci când eşti pasionat de arta culinară, nimic nu ţi se pare greu, însă există întotdeauna şi mici piedici pe care le poţi depăşi numai cu trucuri eficiente. În acest videoclip descoperim o modalitate ingenioasă care ne scapă rapid de lacrimile care ne curg pe obraji atunci când tăiem o ceapă.

Loading...

Cu siguranţă nu este om care să nu fi lăcrimat atunci când a încercat să taie o ceapă. Pe internet găsim o multitudine de trucuri care ne-ar putea ajuta să evităm acest lucru, precum păstrarea acestei legume la rece înainte de tăiere, folosirea unui cuţit foarte ascuţit sau mărunţirea cepei lângă o sursă de căldură. Cu toate acestea, niciuna nu se dovedeşte la fel de eficientă precum cea prezentată de bucătarul din imagini.

Pentru a putea tăia ceapa fără să lăcrimăm este necesar să eliminăm mai întâi acea parte a legumei care ne provoacă această reacţie. Descoperim că este vorba despre partea de jos a cepei, cea în care se dezvoltă rădăcinile sale. Enzimele eliberate de acest mic bulb sunt cele care ne smulg lacrimi de fiecare dată când încercam să mărunţim o ceapă.

Cu ajutorul unui cuţit se face o incizie destul de adâncă în jurul rădăcinilor. Numai în acest mod partea care conţine o substanţă chimică pe bază de sulf poate fi înlăturată. Foarte important este ca acest mic bulb să fie îndepărtat întreg, exact ca în imagini. Nu ne mai rămâne apoi decât să tocăm ceapa în modul dorit şi să o adăugăm în mâncare pentru a obţine mai multă savoare.

Loading...