3 cele mai bune salate fără maioneză – mâncăm și slăbim sănătos și gustos!

Vă prezentăm top 3 rețete a celor mai delicioase salate fără maioneză. Acestea se prepară foarte simplu, din cele mai accesibile și naturale ingrediente. Obțineți un aperitiv deosebit de delicios, aromat și aspectuos, ce poate fi servit atât la cina de familie, cât și la masa de sărbătoare. Datorită conținutului caloric redus, acesta este perfect pentru cină.

Rețeta Nr.1 – Salată „Praga”

Loading...

Ingrediente

300 g piept de pui

4 ouă

1-2 castraveți proaspeți

1 morcov

ceapă verde

Ingrediente pentru topping

1 gălbenuș fiert

1 linguriță de muștar boabe

3-4 linguri ulei de măsline extra virgin

sare după gust

Cum se prepară?

Fierbeți pieptul de pui într-o cratiță cu apă și puțină sare. Lăsați-l să se răcească și tăiați-l bucăți mici.

Spălați castraveții și tăiați-i bucăți mici.

Fierbeți ouăle într-o cratiță cu apă și sare. Lăsați-le să se răcească și curățați-le. Păstrați un gălbenuș pentru topping. Tăiați ouăle cuburi.

Spălați și curățați morcovul. Tăiați-l fâșii subțiri (de 6-8 cm lungime) cu ajutorul unui cuțit pentru legume. La dorință, îl puteți da prin răzătoarea pentru morcov în stil coreean.

Spălați și tocați ceapa verde.

Pregătiți topping-ul: frecați gălbenușul cu muștarul și sarea. Treptat, turnați uleiul de măsline și amestecați bine.

Aranjați ingredientele pregătite într-un bol. Potriviți cu topping și amestecați. Decorați cu ceapă verde.

Din ingredientele prezentate mai sus obțineți 4 porții de salată. Valoarea nutritivă pentru 100 g = 140 kilocalorii.

Rețeta Nr.2 – Salata bulgărească „Shopska”

Ingrediente

2 roșii

2 castraveți

2 ardei grași

1 ceapă roșie

15 măsline fără sâmbure

120 g de brânză

3 linguri ulei de măsline extra virgin

1 lingură suc de lămâie sau oțet de mere

pătrunjel

Cum se prepară?

Spălați ardeii și tăiați-i de-a lungul, în 2-3 părți. Îndepărtați semințele. Aranjați-i pe o tavă de copt, unsă cu ulei de măsline, cu partea tăiată orientată în jos. Coaceți-i în cuptorul preîncălzit până la temperatura de 200°C timp de 20-25 de minute. Lăsați-i să se răcească.

Cu ajutorul unui cuțit, îndepărtați coaja. Tăiați ardeii cuburi mari.

Spălați roșiile și castraveții. Tăiați-i cuburi mari. Curățați ceapa. Tăiați-o jumătăți de rondele.

Spălați și tocați pătrunjelul. Tăiați măslinele în jumătate. Tăiați brânza cuburi de mărime medie (sau dați-o prin răzătoare).

Aranjați ingredientele într-un bol. Potriviți salata cu un amestec de ulei și suc de lămâie. Amestecați cu grijă. Decorați cu câteva cuburi de brânză, măsline și verdeață.

Valoarea nutritivă pentru 100 g = 80 kilocalorii.

Rețeta Nr.3 – Salată cu ciuperci, porumb și ouă

Ingrediente

300 g de ciuperci

1/2 cutie de porumb conservat

1 castravete

3 ouă

1 ceapă

1 morcov

ulei de măsline

sare

iaurt natural sau smântână (topping nr.1)

sos de osia cu ulei de măsline (topping nr.2)

Cum se prepară?

Curățați și tăiați ciupercile felii. Prăjiți-le într-o tigaie cu ulei încins, până sunt gata. Potriviți cu condimente după gust. Aranjați-le pe un prosop de hârtie, pentru a înlătura uleiul în exces.

Curățați ceapa și morcovul. Prăjiți-le într-o tigaie cu ulei încins, până se rumenesc.

Fierbeți ouăle într-o cratiță cu apă și sare. Lăsați-le să se răcească și curățați-le. Tăiați-le cuburi.

Într-un bol, amestecați ingredientele pregătite. Potriviți salata cu topping-ul preferat (nr.1 sau nr.2) și sare după gust. Amestecați.

Valoarea nutritivă pentru 100 g = 70 kilocalorii.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

Loading...